Direcció General

Direcció general - Abacus

Rendiment econòmic i rendiment social

Des de la seva fundació, Abacus cooperativa ha mantingut la vista fixada en un repte fonamental: consolidar un model d’empresa singular, basat en el cooperativisme, que assolís l’equilibri perfecte entre rendiment econòmic i rendiment social. Tenim el convenciment que la combinació de tots dos objectius és la nostra força.

Avui, Abacus és una realitat ben sòlida i real. En aquests últims anys, malgrat l’entorn econòmic advers, a Abacus hem estat capaços de mantenir el creixement de la nostra activitat, fet que ens ha permès obrir noves portes i consolidar el nostre lideratge.

Abacus és membre fundador del Grup Cooperatiu Empresarial Clade, que agrupa les principals cooperatives i empreses de l’economia social catalana en un projecte comú que exemplifica el potencial de la intercooperació per consolidar l’èxit dels seus membres i impulsar la difusió d’una forma empresarial innovadora i respectuosa.

Una empresa de distribució de béns de consum com la nostra, especialitzada en educació i cultura, també pateix els efectes d’una davallada generalitzada del consum i de la disminució de la renda mitjana disponible per les famílies i les institucions educatives. Tanmateix, hem sabut compensar aquesta situació amb mesures d’estalvi i de reducció de la despesa i amb l’esforç i la complicitat dels socis de treball.

Des d’Abacus cooperativa, treballem també per trobar noves línies de col·laboració amb altres empreses i organitzacions, especialment amb les que compartim valors, estil i principis empresarials.
El nostre horitzó passa per afavorir la creativitat i per apostar per la nostra capacitat d’anticipar-nos al món canviant que ens toca viure. Això només es pot fer assumint riscos, però cal fer-ho sense exposar, ni econòmicament ni socialment, el projecte d’Abacus. I sempre al costat del soci.

Totes aquestes dades ens permeten mantenir el lideratge a Catalunya en la distribució de llibres, en particular de literatura infantil i llibre de text. A més, també ens posicionen com el distribuïdor de referència en productes i béns educatius, un dels nostres objectius principals.

Miquel Àngel Oliva

Director General

Subscriu-te al blog


Condicions legals i de privacitat