Presidència

vicepresidència

L’experiència de l’educació, la cultura i el cooperativisme

L’any 1968, un grup de mestres, pares i mares de Barcelona s’organitza per proveir-se, en les millors condicions de qualitat i preu, de material pedagògic escolar de qualitat i especialitzat per a l’escola, la família i el consum cultural.

Neix d’aquesta manera Abacus cooperativa, una entitat integrada inicialment pels seus consumidors que, des del 1986, incorpora també els seus treballadors com a socis.

Des d’aleshores, entre ambdós grups d’associats s’estableix el pacte que fa possible la presa de decisions i la gestió com a resultat d’un funcionament democràtic, participatiu i plenament compromès amb els valors que guien el model de la cooperació. La manera de fer-ho és important, per això som una de les empreses més reconegudes dins l’àmbit de l’economia social a Catalunya i a tot l’Estat.

Al llarg de tots aquests anys, mantenint la fidelitat al projecte i als compromisos fundacionals, hem anat eixamplant el nostre àmbit d’actuació i hem donat sortida a la nostra inquietud i a la dels nostres socis i sòcies per respondre als reptes que es deriven del lideratge en cadascun dels àmbits en què intervenim, amb respecte a tots els que participen del projecte, en col·laboració amb els entorns socials, amb la integració a base de servei a les comunitats on ens implantem, apostant pel benestar d’avui i del futur de tots els que participem en el projecte i comprometent-nos amb una activitat més sostenible.

Us convidem a apropar-vos a la realitat d’una experiència que s’estén avui per diverses ciutats i centres universitaris. Un projecte col·lectiu i dinàmic al servei de l’educació, la cultura i el cooperativisme.

Una iniciativa que cada dia rep el suport de milers i milers de ciutadans i ciutadanes que, amb la seva confiança, referenden la nostra activitat i els nostres valors.

Miquel Cabré

President d’Abacus cooperativa

Subscriu-te al blog


Condicions legals i de privacitat